Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 januari 2015

Aad Onderwater is Vrijwilliger van het Jaar

LISSE – Maar liefst 1.417 mensen hebben gestemd op hun favoriet voor de gemeentelijke prijs ‘Vrijwilliger van het Jaar’. Uiteindelijk versloeg Aad Onderwater de twee andere genomineerden Ton Weijers en Joop Mesman. Maandag 5 januari werd Onderwater officieel uitgeroepen tot winnaar.
Weijers is onder meer bekend als de seniorenbuschauffeur. Maar ook zet hij zich in voor De Zonnebloem, Vereniging Oud Lisse, Museum Zwarte Tulp en de rommelmarkt van de Agathakerk. Mesman is ruim tien jaar actief voor de Graaf van Lynden en het bloemencorso. Onderwater spendeert vele honderden van zijn vrije uren aan activiteiten voor lokale organisaties als de Stichting Oranje-comité Lisse, de Werkgroep Nationale Herdenking 4 mei Lisse, de Harddraverijvereniging Lisse & Omstreken en het Comité Bloemenmozaïek Lisse. Hij gebruikt zijn eigen aanhanger om spullen te vervoeren, maar ook wordt hij ingezet als parkeerwacht, verkeersregelaar of tribunewacht. En ook in de jaren na zijn pensionering zet  Onderwater zich nog altijd regelmatig in voor allerlei hand- en spandiensten in de bollensector.