Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 januari 2015

Blij met lavendeltuin

JOEP DERKSEN
NOORDWIJK – De komst van een nieuw gebouw aan de Vogelaardreef krijgt steun van een meerderheid van de politieke partijen. Het gaat weliswaar ten koste van een stukje bollengrond, maar het gebouw zelf is bedoeld voor de komst van een nieuwe lavendeltuin. Commissielid Versteege (Puur Noordwijk) vond dit ondernemersinitiatief ´een welkom aanvulling´en deze mening werd gedeeld door LSN en VVD.
Commissielid Kool (CDA) vroeg zich echter af of hier geen precedentwerking van uit gaat en zijn collega Gutlich (D66) stelde: ´Dit staat op gespannen voet met het beleid om agrarisch gebied open te houden. Er komt een bezoekerscentrum en de bollengrond wordt elders gecompenseerd. Wat als de buurman dit gaat doen met pompoenen?´ Wethouder Hans Bakker vond dat het zo´n gevaar niet zou lopen: ´Het beleid zorgt er voor dat we elk geval opnieuw beoordelen en of we vinden dat iets wel of niet past. Het gebouw komt naast bestaande bebouwing, maar op een plaats waardoor het open gebied nauwelijks geschaad wordt. Daarom zijn we akkoord gegaan.´