Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 januari 2015

Het gaat om de details

JOEP DERKSEN
LISSE – De leden van de monumentencommissie zijn nog altijd niet volledig tevreden over de informatie die architect Diederik van Egmond, Van Egmond TotaalArchitectuur, verstrekt over de verbouwplannen voor de monumentale boerderij aan de Laan van Rijckevorsel 16.
Met een gelikte presentatie lukte het Van Egmond niet om de commissieleden te overtuigen. Hij vetelde dat de dakkapellen weer in hun oorspronkelijke posities geplaatst worden. En de posities van de standvinken (draagconstructie op de begane grond, JD) komen recht onder de spantbenen (draagconstructie op de eerste verdieping, JD) te staan: hierdoor wordt de constructie als geheel een stuk steviger.
Hier waren de commissieleden tevreden over, maar wel werd gevraagd om gedetailleerde informatie over hoe het dubbele glas van de ramen in de sponning komt te zitten. Ook moet informatie gegeven worden over andere detail als voegen en muren. Van Egmond keek even of hij water zag branden. ´Ik ben het niet mee eens om het hier over te hebben. We gebruiken het glas met respect voor de afmetingen die er staan. Van het leeuwendeel van die kozijnen is het hout toch verrot. Waar het goed  zit, laten we het zo, maar wat vervangen moet worden, wordt vervangen. Je ziet het verschil niet; het is van dezelfde houtsoort en dezelfde afmeting. Als je het op een goede manier schildert, ziet het er hetzelfde uit.´
De commissieleden hielden echter voet bij stuk en stonden er op, dat ook deze informatie overhandigd moet worden. Van Egmond gaf toe: ´Dat is prima. Ik kom graag een keertje terug, maar ik hoop dat we nu verder kunnen met hetgeen we tot nu toe gedaan hebben.´ Met deze opmerking gingen de commissieleden wél akkoord.