Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 februari 2015

Aanleg glasvezelkabels gestopt

NOORDWIJK – Reggefiber stopt met het aanleggen van glasvezelkabels in Noordwijk aan Zee. Het bedrijf is Noordwijk helemaal beu. Eerst kwam het bedrijf negatief in het daglicht te staan vanwege een artikel in een landelijk dagblad, waarbij bewoners hun bezwaren uitten tegen de manier waarop Reggefiber de kabels aanlegt.
Maar de druppel die de emmer bij dit bedrijf deed overlopen was de voorlopige voorziening die Muze-omwonenden bij de rechter hadden aangespannen. Zij wilden voorkomen, dat Reggefiber daar een glasvezelcentrale aan gaat leggen. Het besluit van Reggefiber is voor de politiek een grote teleurstelling. Zeker omdat de gemeenteraad in december 2013 na een lange discussie instemde met de (gratis) aanleg van glasvezelkabels.
In een brief aan de inwoners stelt Geert Alsemgeest, regiomanager van Reggefiber: ‘Op dit moment is de aanleg in Noordwijk-Binnen in volle gang. De aanleg in Noordwijk aan Zee verloopt echter moeizaam. Er zijn problemen rondom de plaatsing van een glasvezelwijkcentrale. We hebben gekeken naar alternatieve locaties voor onze glasvezelwijkcentrale, maar die zijn op dit moment nog niet voorhanden. Daarom hebben we besloten om de aanleg in Noordwijk aan Zee vooralsnog stop te zetten. Zodra er mogelijkheden zijn om de aanleg weer op te starten, dan zullen wij deze in overweging nemen.’
Fractievoorzitter Taetske Vissser (Puur Noordwijk) heeft vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. Ze stelt: ‘Het stopzetten van de aanleg van glasvezel in Noordwijk aan Zee is voor ons onacceptabel. Glasvezel geeft de inwoners van Noordwijk een keuzevrijheid tussen glasvezel en kabel. Daarnaast is de aanleg van glasvezel een economische top prioriteit om de economische vitaliteit van Noordwijk op langere termijn te kunnen garanderen.’ De partij hoopt nog dat Reggefiber op andere gedachten gebracht kan worden door het college. ‘Doe er alles aan zodat de werkzaamheden in Noordwijk aan Zee op de kortst mogelijke termijn hervat worden. Het niet realiseren van een glasvezelnetwerk in Noordwijk aan Zee is voor Puur Noordwijk geen optie.