Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 februari 2015

Waaijer is kritiek op ambtenaren zat

JOEP DERKSEN
OEGSTGEEST – Burgemeester Jan Waaijer gaf de gemeenteraadsleden vorige week een veeg uit de pan. Hij las de politici de les over de manier waarop zij over de ambtenaren moeten spreken. Waaijer kwam tot dit besluit, nadat hij door gemeentelijke medewerkers aangesproken was op vorige maand geuitte kritiek van fractievoorzitter Eelke van den Ouweelen (Lokaal) over het feit dat tien ambtenaren aanwezig waren tijdens een avondvergadering. En dat dit de gemeenschap wel veel geld zou kosten.
Waaijer stelde in zijn verklaring als voorzitter van de gemeenteraad: ‘In de huidige raadsperiode zijn diverse malen opmerkingen gemaakt over het huidige ambtenarenapparaat. Het management werd genmoemd als ‘Waterhoofd’. Er zijn opmerkingen geaakt over de aanwezigheid van ambtenaren. Onze ambtenaren zijn hier aanwezig uit professionele interesse en professionaliteit. Het is een bijzondere vorm van vrijetijdsbesteding. Ze vonden deze opmerking denigrerend en grievend. Maak uw vragen en opmerkingen naar het college. Spreek respectvol over onze medewerkers. Nu de basis niet op orde is, wordt door hen bovenmatig gepresteerd.’
Van den Ouweelen wees Waaijer er op, dat de term ‘Waterhoofd’ was overgenomen uit een rapport van bureau Berenschot en stelde: ‘Kennelijk blijft de perverse neiging aanwezig om hier mensen de oren te wassen.’ Fractievoorzitter Tim van Tongeren (PrO) liet zich ook niet onbetuigd: ‘Wij vinden het college buitengewoon zwak en slecht opereren. Daar zal onze kritiek zich ook op richten.’ De rest van de raadsleden liet met name weten, dat ze blij waren te horen dat de ambtenaren de politieke vergaderingen onbetaald volgen.