Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 februari 2015

Verkoop gemeentehuis onzeker

JOEP DERKSEN
OEGSTGEEST – Twee jaren geleden nam de gemeenteraad het besluit om het gemeentehuis te verkopen. Sinds die tijd onderhandelt het college van burgemeester en wethouders met ‘geïnteresseerde partijen’ over de overdracht van dit monumentale pand.
En alles gebeurt in de grootste geheimzinnigheid. Geen woord komt over de lippen over de voortgang en zelfs de gemeenteraadsleden moeten gissen naar de voortgang. Burgemeester Jan Waaijer ging zelfs zo ver, dat hij tijdens de gemeenteraasdvergadering vorige week liet weten, dat er niets te melden was. Net nadat er aankondigd was dat op maandag 2 februari een bijeenkomst (seniorenconvent, JD) wordt gehouden over de toekomst van het gemeentehuis.  En zo’n bijeenkomst wordt niet gehouden, als er niets te melden is.
Fractievoorzitter Eelke van den Ouweelen (Lokaal) lichtte wél een tipje van de sluier op over wat er tijdens het seniorenconvent besprokenn wordt: ‘De afgelopen twee jaar zijn al tienduizenden euro’s besteedt om het gemeentehuis te proberen te verkopen. En tijdens het seniorenconvent moeten we gaan praten of het gemeentehuis al dan niet verkocht moet gaan worden.’ De burgemeester weigerde verder in de openbaarheid in te gaan op dit onderwerp.