Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 februari 2015

Commissieleden hekelen bureaucratie

NOORDWIJK – Niet voor ieder bouwplan zou een uitgebreid en duur rapport moeten worden opgesteld. Dit pleidooi hield commissielid Menko Wiersema (PvdA/GroenLinks) woensdag 4 februari tijdens de vergadering van de commissie RBF.
Hij verbaasde zich over wat er aan ambtelijke rompslomp moest gebeuren voor een bouwplan langs de Hogeweg: ‘Het ging hier over een tuin en een huis en er zaten een paar tamme eenden in die tuin. Dat ging nergens om; waarom was zo’n uitgebreid rapport noodzakelijk? Dit soort studies zijn nonsens; een enorme bureaucratie. Het kost alleen maar geld.’ Wiersema opperde: ‘Maak onderscheid tussen de gebieden, waar je een zwaarder rapport voor moet maken en gebieden waar je het mee kunt afdoen met een halve pagina.’ Wethouder Hans Bakker noemde dit een ‘goede suggestie. Ik neem het graag mee. Ik zie ook, dat in de meest gekke situaties vragen worden gesteld, waarvan je je afvraagt of dat relevant is.