Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 februari 2015

Deel bomen Paradijsweg mag toch blijven

JOEP DERKSEN
NIEUWKOOP > Een deel van de cipressen aan de Paradijsweg zijn gered. Zolang deze bomen aan de zuidkant het niet wagen om een wortel boven de grond uit te steken, mogen ze tot in lengte van jaren op hun huidige plek blijven staan. Deze belofte deed wethouder Guus Elkhuizen (SBN) tijdens de besluitvormende raad van donderdag 5 februari.
Drie maanden geleden bepaalde de raad, dat de cipressen gekapt mochten worden, maar omwonenden boden een petitie aan om deze bomen toch te behouden. Ze kwamen zelfs met een alternatief voorstel en de wethouder heeft na gesprekken met deze bewoners hun wens gehonoreerd. De cipressen langs het zuidelijke deel van de Paradijsweg, bij de Paradijsbrug worden niet verwijderd. Wel waarschuwde Elkhuizen: ‘Maar, als wij één wortel de neiging zien vertonen om toch door het asfalt te komen of binnen een meter van het asfalt; dan gaan ze om.’ De bomen in het noordelijke deel van de Paradijsweg worden wél verwijderd; de omwonenden die daar tegen de bomen aankeken, vinden dat prima. Elkhuizen: ‘Dat stuk wordt leuk opnieuw ingericht.’