Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 februari 2015

Gemeenten tegen opleggen ouderbijdrage

STREEK – De gemeenten binnen Holland Rijnland keren zich tegen de verplichte ouderbijdrage voor jeugdhulp. Maar als de rijksoverheid volhardt in het opleggen van deze maatregel, dan zullen de gemeenten deze wet ook uitvoeren.
Deze mededeling deed wethouder Adri de Roon (D66) tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën van woensdag 11 februari. De Roon: ‘De ouderbijdrage is niet inkomensafhankelijk. Van de kant van belangengroeperingen van ouders is zeer betwist dat die redenering geldt. De kosten van uitvoering zijn nog hoger dan de opbrengsten. Binnen Holland Rijnland wordt een krachtiger stellingname hierover ingenomen. Maar als we de wet moeten uitvoeren, dan moeten we dat doen.’