Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 februari 2015

Ondanks kritiek toch steun voor Wmo-beleid

JOEP DERKSEN
HILLEGOM – Wethouder Roelfsema kreeg donderdag 22 januari tijdens de gemeenteraadsvergadering veel kritiek te horen op de beleidsnota over de lokale uitwerking van het Wmo-beleid.
De BBH miste in het stuk ‘de invloed van de inwoners op de zorg’. Fractievoorzitter Van Dijk (PvdA) was ‘diep teleurgesteld dat dit stuk is voorgelegd. Het schiet kwalitatief zwaar tekort.’ Ze vond dat de mantelzorgondersteuning vooral moet gebeuren door de Stichting Welzijn Hillegom. Ook haar collega Van Egmond (GroenLinks) vond dat de nota ‘veel te wensen over laat aan duidelijkheid en concreetheid.’ Meerdere partijen vonden het belangrijk dat er een regionaal ombudsman of ombudsinstantie is, die een onafhankelijk oordeel kan geven over klachten.
Roelfsema erkende, dat er nog onduidelijkheden zijn over wat er nog allemaal kan gebeuren. Daaarom zegde hij toe, iedere twee maanden overleg te hebben met (een deel van) de raadsleden. Ook toonde hij zich voorstander van initiatieven op het Wmo-vlak, die van de inwoners zelf komen. Maar daar hoeft het van hem niet mee op te houden. ‘Ook op gebieden van sport, jeugdbeleid en groenonderhoud willen we veel meer overlaten aan het particulier initiatief en ons (als gemeente, JD) niet overal mee bemoeien.’ Opmerkelijk was wel Roelfsema’s reactie op het pleidooi over de invloed van inwoners: ‘We moeten scherp blijven op aandacht voor die burgers. Via bijeenkomsten kunnen we burgers bijpraten over dit onderwerp.’ Maar voor de besluitvorming maakte dit niets uit: het beleidsplan van het college van burgemeester en wethouders werd aangenomen met 5 stemmen tegen en 13 stemmen voor.