Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 februari 2015

Ophef over kostendekkende huur

JOEP DERKSEN
LISSE – Er bestaat geen twijfel meer over de komst van de sporthal aan Ter Specke. Maar het college van burgemeester en wethouders moet haar huiswerk over doen, waar het gaat om de hoogte van de bijdrage die FC Lisse moet betalen voor het gebruik van die hal.
De nieuwe sporthal is bedoeld voor alle verenigingen en organisaties, die er gebruik van willen maken. Maar in de praktijk zal FC Lisse het vaakst activiteiten organiseren in deze sporthal. Dezelfde club, die al jaren onder curatele staat en met allerlei gemeentelijke noodsubsidies overeind is gehouden. Het tijdperk van het cadeautjes geven moet nu voorbij zijn, zo stelden SGP/ChristenUnie en VVD. Ze riepen het college op om te kijken of de kosten voor de aanleg van de nieuwe sporthal omlaag kunnen. ‘Een versoberde vorm van de sporthal’, zo noemde fractievoorzitter Wim Slootbeek (VVD) het.
Andere partijen waren ook niet blij met het feit, dat FC Lisse niet opdraait voor alle huurkosten van de sporthal. Zo legt de gemeente dus toch nog geld toe op de exploitatie van die hal. Fractievoorzitter Guus Mesman (PvdA/GroenLinks) stelde: ‘FC Lisse zou een kostendekkende huur betalen, maar dit (percentage van de totale kosten, JD) wordt steeds verder naar beneden bijgesteld. Dat is een indirecte subsidiëring en dat moeten we niet doen.’ Maar voor geen enkele gemeentelijke faciliteit op het gebied van sport en cultuur wordt een kostendekkende huur betaalt, zo liet wethouder Cees Ruigrok (Nieuw Lisse) weten. Een voorbeeld hiervan is het nieuwe zwembad De Waterkanten. Wel moet FC Lisse de kostendekkende huur betalen voor de nieuwe opstallen die de gemeente bouwt voor de vereniging, zo stelde Ruigrok.