Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 februari 2015

Van Ast is vertrokken

NOORDWIJK – Met het afscheid van raadslid Leon van Ast (Puur Noordwijk) is een einde gekomen aan een periode van dertien jaar, waarin deze voormalige wethouder zijn stempel op de lokale politiek heeft gedrukt. Hij nam woensdag 28 januari afscheid van de raad en ontving warme woorden van burgemeester Jan Rijpstra.
Van Ast maakte vorige week in het Witte Weekblad bekend, dat de feitelijke reden van zijn vertrek uit de politiek te maken had met het feit dat zijn gezin, en met name zijn dochtertje, betrokken werd bij allerlei politieke uitingen. De burgervader liet weten: ‘Politici willen in de politiek  hun gelijk halen en gelijk krijgen. Maar we moeten nooit en te nimmer accepteren dat onze gezinsleden erbij betrokken worden. Dat hoort niet bij het goed politiek voeren. Wellicht is dat een van de reden geweest dat het nu welletjes is. Ik denk dat het goed is, dat je die keuze maakt.’ Ook fractievoorzitter Taetske Visser (Puur Noordwijk) dankte Van Ast voor al zijn werk en wenste hem veel succes. Van Ast wordt opgevolgd door Jacques Elvader, die al twintig jaar ervaring heeft met de lokale politiek.