Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 februari 2015

Gedonder in het Schoolhuis

JOEP DERKSEN
RIJNSATERWOUDE – Het opzetten van een stichting om een dorpshuis (het Schoolhuis) nieuw leven in te blazen, is niet zo eenvoudig als het lijkt. Hier kwamen de bestuursleden de afgelopen weken achter. Drie bestuursleden hebben hun functie neergelegd en zij zijn deels vervangen voor nieuwe bestuursleden.
Voorzitter René van Leeuwen legt uit, wat de huidige stand van zaken is. ‘Bij een stichting hoort een bestuur, maar gaandeweg is gebleken wat het besturen van een dorpshuis inhoudt en dat dit best de nodige tijd en energie kost. Iets, wat voor iedereen bovenop zijn of haar dagelijkse werkzaamheden komt. Ook moeten er soms knopen doorgehakt worden over financiën en verantwoordelijkheden.’
En dit kan leiden tot frustraties: ‘De meeste mensen in het bestuur, kenden elkaar niet of nauwelijks en dan moet je ineens met elkaar een dorpshuis exploiteren. Dit heeft ertoe geleid, dat we heel veel leuke en mooie momenten met elkaar hebben beleefd, maar ook zijn er wat verschillende zienswijzen naar boven gekomen.’ Die verschillen in inzicht hebben er toe geleid dat Birgitte Jorgenson haar bestuursfunctie heeft neergelegd. Ingeborg van Keken wil zich alleen richten op het vrijwilligerswerk en ook Marcel Karres stopt: hij kon zijn bestuursfunctie niet combineren met zijn bedrijf.
Inmiddels is Francis Rijling toegetreden tot het dagelijks bestuur. Ook zijn er gesprekken met een potentiële bestuurskandidaat. Van Leeuwen: ‘Het is op dit moment zo, dat we een goed draaiend dorpshuis hebben, met een mooie toekomst. Het gebouw ziet er picobello uit, mede door de inzet van de vele vrijwilligers uit ons dorp. De website is in de lucht, de agenda is leuk gevuld, en er liggen nog vele plannen op de plank.’