Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 februari 2015

Maciotto

Een gouden combinatie
Marsmansteeg 2, Leiden (naast  V&D), T: 071 301 6483
We zijn alleen maar druk bezig  met werken, maar weten niet meer wat lekker genieten is. Iedereen heeft altijd haast, maar het is juist goed om even te onthaasten. En dit kan uitstekend bij Maciotto; hier worden de heerlijkste pizza’s en verrukkelijkste ijssmaken gemaakt. Bovendien kunnen bezoekers genieten van het mooiste uitzicht in én buiten de zaak.
‘Bij mij onthaasten mensen zich’, vertelt de gastvrije Arthur Hairapetian. ‘Maciotto is een ambachtelijke Italiaanse ijssalon en pizzeria. Het wordt op een ambachtelijke manier en met de hand bereid.’ Iedere dag werkt Maciotto met uitsluitend verse producten. Het deeg wordt ’s avonds klaargemaakt, zodat het de hele nacht kan rijzen. Met een heerlijke dunne bodem, zelfgemaakte tomatensaus, mozarellakaas en pizzaprijzen die tussen 6 euro en 8,50 euro liggen (voor een heel grote pizza!) is dit een horecagelegenheid, die absoluut eens een keer uitgeprobeerd moet worden!
U kunt op de eerste verdieping zitten en genieten van een pachtig uitzicht op de Nieuwe Rijn. Niet alleen de pizza’s worden vers gemaakt; ook de dertig ijssmaken worden met passie samengesteld uit ingrediënten die rechtstreeks uit Italië gehaald worden.
Hairapetian: ‘Mensen die met de advertentie uit deze krant binnenlopen, kijgen de hele maand februari een drankje gratis bij een hoofdgerecht.’ In maart opent Maciotto een terras aan het water, met veertig zitplaatsen.