Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 maart 2015

Evaluatie koopzondagen overtuigt CDA niet

JOEP DERKSEN
OEGSTGEEST – Nu er al een (kleine) evaluatie is gehouden onder winkeliers en omwonenden over de koopzondagen, hoeft dat niet nog een keer te gebeuren. De politieke partijen PrO en D66 pleitten er vorige week voor om het geld voor nóg  een evaluatie in de gemeentelijke zak te houden. Dat gaat echter niet gebeuren.
Commissielid Gerlof Kruidhof (PrO) stelde tijdens de vergadering van de commissie Ruimte: ‘Die evaluatie wordt gehouden om het CDA (als coalitiepartner, JD) te vriend te houden. dat kost veel geld. Ga het niet nog een keer evalueren.’ Simmoons liet weten, dat de conclusies over de koopzondagen nu wel duidelijk zijn: ‘Er is een gunstige uitgangssituatie in ons dorp voor de zondagsopenstelling. We vinden het jammer dat niet krachtiger wordt uitgesproken bij liberaal denkende fracties dat men voorstander is van de openstelling. We zijn blij dat winkeliers zelf de keuze hebben om open te gaan en blij dat steeds meer winkeliers mee wilen gaan.’ Die argumenten waren voor het CDA echter niet voldoende om af te zien van nóg een onderzoek naar het nut en de noodzaak van de koopzondagen. Commissielid Van Pijkeren (CDA) stelde: ‘We willen een verder en breder onderzoek.’