Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 maart 2015

Kritiek op ‘voorstelletje’

JOEP DERKSEN
OEGSTGEEST – Het is allemaal mooi en aardig dat de gemeente inwoners wil helpen met het maken van kleine verbeteringen in de woonomgeving. Maar op dit moment werkt de praktijk heel anders dan de theorie. Commissielid Rolloos (VVD) legde vorige week de vinger op de zere plek.
Rolloos stelde: ‘Het duurt een jaar voordat groundspots (aan de Thijsselaan, JD) worden gerepareerd en nu wil de gemeente 50.000 euro besteden aan kleine verbeteringen in de woonomgeving. Zorg eerst  dat je de eigen organisatie voor elkaar krijgt!’ In de ambtelijke stukken staat, dat de wethouder met iedere initiatiefnemer contact opneemt, maar Rolloos waagde dat te betwijfelen. Heeft de wethouder echt tijd om twee keer in de week bij de initiatiefnemers langs te gaan om dit (soort zaken, JD) te bespreken?’
Commissielid Zuidhoek (D66) had ook zijn twijfels. Hij vond, dat mondige inwoners met dit stimuleringsbeleid worden bevoordeeld ten opzichte van mensen die nog even wachten. Ook vroeg hij zich af wat de gemeentelijke criteria zijn waar het gaat om de duurzame ideeën die als eerste worden uitgevoerd.
Wethouder Jos Roeffen (LO) liet weten, dat het collegevoorstel nog niet compleet is uitgewerkt. ‘We hebben in eerste instantie dit voorstelletje gemaakt. Als er betere voorstellen zijn of als er te veel aanvragen heel snel binnenkomen, moeten we intern nakijken of we me een ander voorstel komen. We kunnen kijken hoe het gaat. De gemeente heeft wél al een idee over de voorstellen die de meeste kans van slagen maken. Roeffen: ‘Op het moment dat mensen met voorstellen komen waarbij ze zeggen dat ze zaken in eigen beheer kunnen houden, dan heeft dat ook positieve gevolgen op ambtelijke zaken voor beheer en onderhoud.’ Wie subsidie wil ontvangen voor ideeën om de eigen woonomgeving te verbeteren, moet snel zijn, want voor dit subsidiepotje geldt: ‘op is op’. Roeffen: We gaan niet over tot budgetoverschrijding.’