Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 maart 2015

Handhaven op parkeren voor inritten

LISSE – Voor de bewoners van de Anne Frankstraat is de tijd van parkeergedogen voorbij. Al jaren parkeren ze hun auto’s voor de eigen inritten, maar sinds een herinrichting van de straat wordt dit door de gemeente niet meer toegestaan.
De voertuigen hinderen het verkeer niet, maar staan wel op een stukje openbare weg. En omdat de gemeente extra parkeerplaatsen heeft aangelegd in de Vrouwenpolder, mogen de bestuurlijke opsporingsambtenaren (boa’s) voortaan bekeuringen uitdelen. De wethouder heeft drie gesprekken met de omwonenden gevoerd, maar deze straatbewoners hebben niets bereikt. Wethouder Evert Jan Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie) laat weten: ‘Wij zien, rekening houdend met veiligheid en advies van de brandweer, helaas geen mogelijkheid genoemde plaatsen te legaliseren.’ Nu het besluit definitief is, gaan de boa’s binnenkort actief handhaven.