Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 maart 2015

Kunstige expositie

LISSE / HILLEGOM – Het overkomt maar weinig amateur-kunstenaars, dat ze hun werk ook kunnen laten zien in een echte expositie. Maar vandaag opent burgemeester Lies Spruit om 11:00 uur de derde editie van ´Kunst voor iedereen´.
Dit evenement is precies, wat de naam al zegt; kunst van en voor iedereen. Iedere kunstenaar, zowel amateur als professioneel, heeft de mogelijkheid om het eigen werk aan een breed publiek te presenteren. Maar liefst 38 kunstenaars afkomstig uit de hele regio, tot aan Alphen toe, tonen dit weekend in de BIB-kunstschuur (Heereweg 2A, tegenover de watertoren) grijpen deze kans aan.
Het is dan ook niet verbazingwekkend, dat er veel verschillende soorten kunstwerken zijn. Van keramiek tot schilderijen en van beeldhouwwerk tot dichtkunst. De vrijwilligers van de BIB-kunstschuur zijn de afgelopen dagen in touw geweest om alle werken een eigen plaats te geven. Dat was nog niet zo gemakkelijk, omdat het ene kunstwerk niet altijd ´past´ bij de andere creatieve vormgeving.
Tegelijkertijd zijn er ook allerlei activiteiten, varierend van een zangvoorstelling tot een ´Big brush workshop´. Zondag wordt om 16:00 uur bekend gemaakt wie van de kunstenaars het ´meest veelbelovend is´. Wie de winnaar is, wordt bepaald door zowel het publiek als een vakkundige jury. De prijs is naast de eeuwige roem ook de mogelijkheid om drie eigen werken tentoon te stellen tijdens een BIB-expositie.