Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 maart 2015

Pleidooi voor samenwerking Wmo adviesraden

STREEK – De Wmo-adviesraden in deze regio moeten veel meer samenwerken. De leden van de seniorenraad Lisse bespraken deze wens van het Noordwijkse college van burgemeester en wethouders. Hoewel de leden onderkenden, dat samenwerken veel voordelen kan opleveren, is er de vrees dat de praktijk weerbarstiger zal zijn dan de theorie.
Voorzitter Berna van Amersfoort stelde: ‘Het samenwerken is heel  nutig, maar niet zo gemakkelijk. Het streven is er van bovenaf, maar op de werkvloer valt het niet mee. Er zijn verschillende werkwijzen en inzcihten. In de praktijk is het samenwerken niet gemakkelijk gebleken.’ Seniorenraadslid Niek van Ginkel was toch gematigd positief: ‘De groepen zijn best nader tot elkaar gekomen. Ik zie  wel mogelijkheden dat dit verbetert. Wij willen wel, maar het moet niet ten koste gaan van eindeloos heen en weergepraat.’