Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 april 2015

Donkere wolken boven masterplan Dorpshart

JOEP DERKSEN
LEIMUIDEN – De Werkgroep Masterplan Dorpshart Leimuiden heeft gefaald. De enthousiaste inwoners en ondernemers hadden van de gemeenteraad tot 31 maart de tijd gekregen om een masterplan op te zeten voor de herinrichting van het dorpshart. Deze deadline is niet gehaald; sterker  nog, het lijkt er op dat de enthousiastelingen hun eerder gepresenteerde plannen niet voor elkaar krijgen. In een brief aan de gemeenteraad verstrekte Hans  Bliemer meer informatie.
Eind vorige maand zou er een bedrijf gevonden moeten zijn, dat als risicodragend bouwer moet optreden. Maar een samenwerkingsovereenkomst is nog altijd niet afgesloten. De werkgroep hoopt op 15 april tijdens een ledenvergadering van de Dorpsraad toch nog met resultaten naar buiten te kunnen komen.
Maar donkere wolken blijven zich opstapelen, zo blijkt uit de brief. De werkgroep wil af van de afspraak om de gemeentelijke grondpositie in het dorpshart vanaf 31 maart 2015 onvoorwaardelijk af te nemen. De werkgroep vraagt de gemeente om de hoeveelheid te kopen grond te laten afhangen van het aantal percelen dat in de voorverkoop verkocht wordt. Bliemer laat weten, dat de werkgroep ‘het volste vertrouwen heeft’ dat het Masterplan Dorpshart Leimuiden gerealiseerd wordt en dat de werkzaamheden ‘binnen afzienbare tijd van start kunnen gaan’.