Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 mei 2015

Appartementen bij jachthaven Van der Meer

JOEP DERKSEN
LISSE – Het college van burgemeester en wethouders stemde vorige week in met de realisatie van negen appartementen bij Jachthaven van der Meer (3e Poellaan 103). In deze appartementen mogen toeristen tijdelijk wonen. Wethouder Cees Ruigrok (Nieuw Lisse) laat weten, waarom dit besluit is genomen.
 Ruigrok: ‘We willen het toerisme, bed en breakfast en verblijfsactiviteiten stimuleren. Daarom staan we positief tegenover dit verzoek om negen appartementen voor een kortdurend verblijf te realiseren.’ Sjaak en Marjan van der Meer waren al enige tijd bezig om een vergunning te krijgen voor deze appartementen, maar in eerste instantie zat daar geen schot in. Het gebouw waarin de appartementen komen, zou een zogeheten ‘recreatieve bestemming’ moeten krijgen van de gemeente. Maar dat was in eerste instantie heel erg lastig.
Dit veranderde, nadat het Witte Weekblad augustus vorig jaar een artikel schreef over het bedrijf. Naar aanleiding van dat artikel bezocht burgemeester Lies Spruit de onderneming en ging de besluitvorming over de komst van de negen appartementen in een stroomversnelling. Sjaak van der Meer is ‘verschrikkelijk blij’ dat het college dit besluit heeft genomen: ‘We hebben een jachthaven met 80 ligplaatsen en willen de recreatieve sector een boost geven.’