Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 mei 2015

Twee scholen mogelijk onder één dak

LISSE – De Rembrandtschool en basisschool De Waterval komen mogelijk samen in een nieuw schoolgebouw. Deze mededeling deed wethouder Adri de Roon (D66) op woensdag 6 mei. De Rembrandtschool heeft na ruim veertig jaar recht op een nieuw schoolgebouw, maar omdat het aantal leerlingen behoorlijk is afgenomen, bekijkt het college nu mogelijkheden om twee scholen onder één dak te krijgen.
Beide scholen hebben een krimpend aantal leerlingen, zo laat De Roon weten, al gaat de teruggang bij De Waterval wat minder hard. ‘De Rembrandtschool komt niet onder de opheffingsnorm’, aldus De Roon. ‘We hebben de verplichting om voor hen passende nieuwbouw te vinden.’ Aangezien de besturen van beide scholen eerder al hadden aangegeven niets te zien in een scholenfusie, bekijkt het college de komende maanden naar de mogelijkheden voor een ‘gecombineerd schoolgebouw’.