Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 mei 2015

College moet plannen voorbereiden voor sluiten accommodaties

LISSE – Het college van burgemeester en wethouders moet de raad informeren over de stand van zaken, waar het gaat om de culturele, maatschappelijke en sportaccommodaties. Een motie hierover werd door de voltallige raad aangenomen tijdens de gemeenteraadsvergadering van woensdag 22 april.
De gemeente heeft de zorg over allerlei maatschappelijke taken en verplichtingen. Hiervoor moeten ook accommodaties ter beschikking staan. Maar het is op dit moment onduidelijk of er nu te veel of te weinig accommodaties zijn om die taken en verplichtingen uit te voeren. Het vermoeden is, dat er teveel accommodaties zijn, maar dat moet het college nu juist gaan uitzoeken. En op het moment dat hier duidelijkheid over bestaat, moet het college van de gemeenteraad nog een stap verder gaan. De motie stelt: ‘Het college moet bij de bespreking van de Kadernota 217 met voorstellen komen gericht op optimalisering van de bezetting van de accommodaties en het waar mogelijk samenvoegen of sluiten van accommodaties.’