Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 mei 2015

Dorpsraden tegen meer democratie

JOEP DERKSEN
Nieuwkoop > De dorpsraden waren niet blij met een oproep van de VVD om inwoners de kans te geven om hun mening te geven over het functioneren van die dorpsraden. Dat lieten ze weten in een brief aan de gemeenteraadsleden. Toch bleef de VVD bij het standpunt, dat het een goede zaak is om inwoners mee te laten praten en een oordeel te geven over de manier waarop de dorpsraden hun belangen vertegenwoordigen.
Piet Melzer (VVD) stelde donderdag 30 april: ‘Het draagvlak van de dorpsraad bij de inwoners moet duidelijk zijn. Een evaluatie van de dorpsraden moet daarom niet beperkt blijven tot het college, de amtenaren en de raad. De dorpsraden moeten toch ook weten hoe de eigen inwoners tegen hen aankijken en wat er voor nieuwe ideeën zijn van de inwoners zelf.’ Raadslid Keyzers (SBN) was het niet eens met dit standpunt en ze riep de VVD op om ‘te vertrouwen op de kracht van de dorpsraden’. Zij werd in haar pleidooi gesteund door D66 en MPN/PN. Dit onderwerp wordt verder besproken in de besluitvormende raad van donderdag 21 mei.