Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 mei 2015

Gemeente lijdt onder investeringen BNG

Nieuwkoop > De gemeente moet er rekening mee houden, dat de BNG (Bank Nederlandse Gemeenten) minder dividend uitbetaald. Burgemeester Frans Buijserd bezocht de aandeelhoudersvergadering van de BNG en kreeg daar dit slechte nieuws te horen.
Het blijkt, dat de BNG heeft geïnvesteerd in ondernemingen in Engeland, waar de accountant niet veel vertrouwen in heeft. Buijserd: ‘De BNG heeft problemen met het versterken van haar vermogen. Ze hebben activa in Engelse overheidsondernemingen en die moesten ze van de acountant afwaarderen. Met die activa is volgens BNG niets mis, maar het heeft een lager waarde.’ Buijserd verwacht dat alles wel weer goed komt, maar door deze slechte ontwikkeling wordt het uit te betalen dividend aan de gemeenten ook lager. De gevolgen voor Nieuwkoop lijken mee te vallen, zo liet de burgemeester weten: ‘Ons dividend van de BNG is maar 40.000 euro per jaar.’