Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 mei 2015

Eerlijker verdeling scholen

LISSE – Alle scholen hebben het recht om na veertig jaar een nieuw gebouw te krijgen. Maar twee scholen vallen buiten die regeling; De Akker en de Beekbrugschool. Deze schoolgebouwen hebben namelijk een monumentale status en mogen dus niet gesloopt en herbouwd worden.
Wethouder Adri de Roon (D66) liet hierover woensdag 6 mei weten, dat het college nadenkt over een regeling, ‘waarbij deze scholen niet langer benadeeld worden dat voor hen nieuwbouw niet mogelijk is.’ Dan gaat het dus geld voor verbouwing en renovatie? Zo ver wil de wethouder nog niet gaan: ‘Het gaat om een andere regeling; ik weet niet of het een potje wordt.’