Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 mei 2015

Wethouder ‘begroot met roze bril’

JOEP DERKSEN
OEGSTGEEST – Nu definitief duidelijk is geworden dat het gemeentehuis niet verkocht wordt, lijkt de gemeenteraad onmachtig om het college van burgemeester en wethouders ter verantwoording te roepen. Afgelopen week sputterden de partijen D66 en PrO nog een beetje, maar ze kregen geen steun van de coalitiepartijen.
Fractievoorzitter Boris Kocken (D66) probeerde het nog wel. Hij merkte op, dat twee jaar lang geprobeerd is om het gemeentehuis te verkopen. Nu dat niet is gelukt, moet er een gat gevonden gedicht worden in de jaarlijkse begroting van een kwart miljoen euro vanwege het niet doorgaan van verwachte inkomsten. Kocken: ‘En daar bovenop komen wellicht nog meer kosten in verband met het onderhoud van het gemeentehuis.’
Wethouder Marien den Boer (CDA) reageerde kort, waarin hij liet weten dat het spijtig was dat de verkoop niet door is gegaan vanwege het te lage bod op het gemeentehuis. Fractievoorzitter Tim van Tongeren (PrO) vond dit antwoord niet voldoende en stelde, dat de wethouder al veel eerder had moeten aangeven dat de verkoop van het gemeentehuis op losse schroeven stond. ‘U hebt met een hele roze bril begroot’.
: Ik begrijp uw argumentatie, maar we zijn verbaasd dat het risico op het niet doorgaan van de verkoop al lang bekend was. Dat proces verliep al flinke tijd. Het verbaast ons dat u in uw begroting het bedrag per 2016 ingeboekt heeft. als het een groto risico is, had je dat niet hoeven doen. Dat vinden wij een politiek feit. Kunnen we nog meer van dit soort dingen verwachten, want het begint nu wel een lijstje te worden. Met het zwembad en nu dit. U hebt met een hele roze bril begroot.’ Maar verder deden de overige partijen er het zwijgen toe. De gemeente moet nu het extra financiële verlies weer slikken en het college van burgemeester en wethouders kan weer verder met de dagelijkse gang van zaken. En de rekening? Die wordt doorgeschoven naar de inwoners.