Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 juni 2015

Huurtarieven stijgen met 5,4%

JOEP DERKSEN
LISSE – De tarieven voor de binnensportaccommodaties van De Waterkanten worden verhoogd met maar liefst 5,4%. Dat is ruim 500% meer dan het inflatiepercentage, maar wethouder Cees Ruigrok (Nieuw Lisse) vindt het toch verantwoord om dit besluit te nemen.
Ruigrok laat hier over weten: ‘ We moeten de nieuwe tarieven vaststellen voor het volgende seizoen. We verhogen de binnensportaccommodaties van 1 juli tot 1 juli 2016 met 5,4%. Dat is hoger dan we gewend zijn, maar in het kader van de geplande nieuwbouw hebben we de tarieven vijf jaar lang niet verhoogd.’
De wethouder vervolgt: ‘We denken dat alle verenigingen dat op kunnen brengen. De accommodatie is pas vrij recent geopend. We gaan er van uit, dat er wat ledenaanwas is. We hebben gekeken naar het draagvalk van de verenigingen en de tarieven die in omliggende gemeenten liggen. We denken dat het gerechtvaardigd en verantwoord is.’ De tarieven voor de tennishal van de LTC ontkomt aan de forse huurverhoging; daar gaat de huur met slechts 0,4% omhoog.