Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 juni 2015

Opgeven geen optie bij skelterchallenge

 
JOEP DERKSEN
BOLLENSTREEK – Drie jongeren gaan 24 uur lang skelteren voor het goede doel. Op zaterdag 27 juni beginnen Ruben Kappe (17), Wessel Kramer (18) en Jeffrey Penseel (17) met hun ´skelterchallenge´. Ze hopen minimaal 1.500 euro binnen te halen voor Artsen Zonder Grenzen.
De jongens skelteren om de beurt een rondje van zo´n 25 kilometer, dat grofweg loopt van het Soldaatje in Voorhout, langs het Keukenhofbas naar de Ruygenhoek. Om vervolgens via Noordwijkerhout en langs de N444 weer bij jongerencentrum Ex Voto  aan te komen. Samen willen ze twaalf rondjes voltooien. De skelters, die puur op beenkracht werken, zijn beschikbaar gesteld door Ruhl Skelters. Nu al hebben de jongeren 650 euro aan sponsorgeld binnen gehaald voor hun actie.
Ook op zaterdag 27 juni vinden er allerlei activiteiten plaats, waarbij de opbrengsten naar Artsen Zonder Grenzen gaan. Variërend van een DJ-workshop tot een caviarace of graffitispuitlessen. Wethouder Bas Brekelmans zorgt die ochtend om 11:30 uur voor het startschot van de skelterchallenge. De drie jongens hebben er zin in. Wessel roept enthousiast: ´Opgeven is geen optie. We gaan grenzen verleggen!´