Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 juni 2015

Hogere OZB voor inwoners

JOEP DERKSEN
HILLEGOM – De gemeenteraad ging donderdag 11 juni unaniem akkoord met een besluit om 1,5 miljoen euro per jaar te bezuinigen. De gemeente snijdt hierbij niet alleen in het eigen vlees. Ook de inwoners krijgen te maken met stevige lastenverzwaringen. Zo gaat de OZB (Onroerende Zaak Belasting) met 10% omhoog en met datzelfde percentage stijgt ook de precarioheffing.
Maar hier blijft het niet bij, want de gemeente moet voor nog eens 500.000 euro bezuinigen. En mogelijk komen hier vele tonnen euro’s bij, als later dit jaar blijkt dat de rijksoverheid verder gaat korten op de uitgaven aan de zogeheten 3D (drie decentralisaties). Maar waar het gaat om dat half miljoen euro aan extra bezuinigingen; dat geld moet de gemeente vinden in de eigen begroting. Een meerderheid van de raad steunde de VVD-motie om te voorkomen dat de inwoners in de komende jaren nog weer extra belasting moeten betalen. Alleen GroenLinks was het hier niet mee eens. Mochten overigens de 3D-kosten veel hoger worden dan nu het geval is, dan zou er alsnog een extra lastenverzwaring voor de inwoners kunnen komen.