Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 juni 2015

‘Te bescheiden voor toeristenbelasting’

KAAG EN BRAASSEM – Het zat er natuurlijk al een paar jaar aan te komen, maar de kogel is nu eindelijk door de kerk. De gemeente voert geen toeristenbelasting in. Wethouder Henk Hoek liet donderdag 11 juni weten, dat de toeristenbelasting veel weerstand oproept en bij nader inzien toch minder wenselijk is.
Hoek: ‘De toeristenbelasting bleek een inkomstenbron te zijn (met een verwachte opbrengst van 10.000 euro, JD), die niet haalbaar is. We willen het niet vol blijven houden, maar schaffen het af. Het is goed om ermee te stoppen. Het is beter om eerst te werken aan investering en ontwikkeling van de gemeente als recreatiegemeente. In een nieuwe fase kunnen we dan het besluit over de toeristenbeelasting heroverwegen. Kaag en Braassem is op een bescheiden schaal een recreatiegemeente en dat willen we doorontwikkelen.’