Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 juli 2015

College roept Minister Kamp op tot actie

KAAG EN BRAASSEM - Het gemeentebestuur heeft een brief op poten gestuurd naar Henk Kamp, Minister van Economische Zaken. Het is een allerlaatste oproep naar de minister om de 380 kV-verbinding bij Nieuwe Wetering ondergronds aan te leggen. 

Met deze brief voldoet wethouder Harry van Schooten aan een oproep van de gemeenteraad. De wens voor het ondergronds brengen van de 380 kV-verbindingen heeft volgens de wethouder overigens niets te maken met angst voor straling. Het gaat puur om 'het ruimtelijk aspect'; die palen met kabels zijn gewoon lelijk om tegenaan te kijken.
 
Het college hoopt op een positief besluit van de minister. Van Schooten: 'Maar als de minister nu nee zegt, zijn de mogelijkheden (voor het ondergronds leggen van de 380 kV-verbinding, JD) wel op. Het bestemmingsplan is onherroepelijk en een bouwplan is verleend.'