Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 juli 2015

Verdwijning paardenstal wekt woede coalitiepartij

NOORDWIJK - Het college van burgemeester en wethouders wil dat de paardenstal tussen de Oude Zeeweg en Dompad verdwijnt. Maar de coalitiepartij Lijst Salman Noordwijk is faliekant tegen dit plan. De partij beklaagt zich over 'de verdwijning van de onschuld'.
 
De paardenstal met bijgebouwen staan er al ruim dertig jaar, maar het college wil dit gebied toch plat hebben, zodat er iets nieuws kan komen. Gemeenteraadslid Martijn Poth wacht de politieke besprekingen hierover niet af en gaat in een open brief helemaal los. 'Diep geschokt hebben wij uit de media vernomen dat het college de paardenstal tussen oude Zeeweg en Dompad weg wil hebben. Willen de heren Rijpstra, Bakker, van Duin, Salman en Barnhoorn nu echt dit laatste onschuldige stukje grond waar sinds 1976 paarden grazen en stallen staan weg hebben?', zo laat Poth furieus weten.
 
Hij staat er op, dat het college uitzoekt of er op 5 november 1985(!) een hoorzitting heeft plaatsgevonden over de aanwezige opstallen. Ook is Poth van mening dat de eigenaar van de paardenstal, P. van der Holst, inzage krijgt in het verslag van die  hoorzitting van dertig jaar geleden. De hamvraag bewaart Poth tot het laatst: 'Wat is de reden dat het college na bijna veertig jaar gaat handhaven?'
 
Inderdaad begeeft het college zich op glad ijs, als de gemeente inderdaad doorgaat met het handhaven van een situatie die al ruim dertig jaar gedoogd wordt. Er moeten wel heel goede redenen zijn voor een rechter om na al die tijd een gedoogde gebruiker van het gebied alsnog te gebieden om te vertrekken. Het college heeft zes weken de tijd om te reageren op vragen en tot die tijd wil de afdeling communicatie niet inhoudelijk reageren. Nu is het afwachten hoe lang de wethouders en burgemeester de kritische vragen van coalitiepartij Lijst Salman Noordwijk links laten liggen en zich stil houden.