Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 juli 2015

Dwangsom voor illegale paardenuitloop

ROELOFARENDSVEEN – Het college van burgemeester en wethouders legt een last onder dwangsom op, zodat een uitloopvoorziening voor paarden aan de Aderweg wordt verwijderd. Het gaat hier om grond dat eigenlijk gebruikt moet worden voor agrarische doeleinden en dat is onacceptabel, zo vindt het college. Als de faciliteit niet binnen acht weken verdwenen is, moet er 2.000 euro betaald worden.

Naast het perceel ligt een paardenpensioen en de paarden worden door de huurder regelmatig ‘uitgelaten’. Maar dat mag dus niet in een afgebakende ruimte. De gronden zijn onder andere bestemd voor het behoud en herstel van het karakteristieke en cultuur-historische open weidelandschap, dat gevormd wordt door het nagenoeg ontbreken van bebouwing in de polders. Faciliteiten ten behoeve van paarden, zoals paardenbakken, tredmolens, uitloopvoorzieningen en mestplaten, zijn niet toegestaan buiten het bouwvlak’, zo laat de gemeente weten.

Volgens ambtelijke documenten vindt de eigenaar, de heer Van Rijn, dat het college ‘grotere problemen moet aanpakken’. Ook is hij van mening, dat de dwangsom opgelegd moet worden aan de huurster van de paardenstal, die een aantal paarden in pension heeft. De gemeente heeft haar daarop ook gesommeerd de overtreding te stoppen. De overtreding werd voor het eerst geconstateerd op 24 maart 2014, maar de procedures over mogelijke legalisatie zijn inmiddels afgerond.