Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 juli 2015

Geen golfbreker bij zwemstrandje

RIJNSATERWOUDE – De gemeente neemt maatregelen tegen het afkalven van het zand bij het zwemstrandje Venegat. Maar een uitdrukkelijke wens van de Dorpsraad Rijnsaterwoude wordt niet vervuld.

Ieder jaar wordt in mei het zand van dit zwemstrandje aangevuld en de zwemplaats wordt dan ook opgeknapt. De Dorpsraad ziet liever een structurele oplossing, zodat het zand jarenlang blijft liggen. Maar dat lijkt toch een te dure operatie te worden. Het aanleggen van een stortstenen golfbreker op ongeveer 40 meter uit de kust zorgt er weliswaar zeventig jaar lang voor, dat het zand blijft liggen. Maar de kosten voor het aanleggen bedragen 72.000 euro en dat geld heeft het college van burgemeester en wethouders er niet voor over. In plaats daarvan moet er een ‘harde beschoeiing’ komen op de overgang van strand naar water. Hierdoor blijft het grootste deel van het zand zo’n tien jaar liggen. De kosten voor die beschoeiing bedragen zo’n 10.000 euro.