Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 juli 2015

Felle kritiek D66 op perspectiefnota

OEGSTGEEST - De politieke partij D66 blijft kritisch op de manier waarop het ambtenarenapparaat zich ontwikkelt. Dit laat de partij weten aan het Witte Weekblad. 'De coalitie gaf hier al €750.000 aan uit, maar doet dit zonder plan en zonder duidelijke succescriteria', zo laat Carina Bos namens fractievoorzitter Boris Kocken weten. 'Uit de huidige perspectiefnota blijkt, dat dit traject nog veel meer gaat kosten. D66 vreest dat de geplande bezuinigingen op het ambtelijk apparaat de komende jaren een wassen neus zullen blijken. De reorganisaties zouden gericht moeten zijn op een organisatie die afgestemd is op onze partners in de regio.' Ook is D66 bezorgd over de risico's in het sociale domein en waar het gaat om de vertraging in de oprichting van het regionale werkgeversservicepunt. Die organisatie moet mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt helpen bij het vinden van betaald werk.

Volgens de partij boekt de coalitie 'te weinig resultaat, haalt haar eigen lage doelstellingen niet en heeft geen ambitie.' En volgens D66 is de perspectiefnota 'een gammel bouwwerk zonder structurele zekerheid. We hebben er geen vertrouwen in dat deze nota gaat leiden tot een goede structureel sluitende begroting in november en we zullen dus tegen deze perspectiefnota stemmen.' De discussie over de perspectiefnota vindt de komende week plaats in de gemeenteraadsvergadering.