Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 juli 2015

Gebouwen in de uitverkoop

KAAG EN BRAASSEM – Heel langzaam begint het college van burgemeester en wethouders de gemeenschap rijp te maken voor de gedachtegang, dat bepaalde gebouwen voor gemeenschapsactiviteiten kunnen verdwijnen.

Wethouder Floris Schoonderwoerd kondigde donderdag 2 juli aan: 'We zijn aan het verkennen of we het maatschappelijk vastgoed langs de meetlat gaan leggen. Er zijn op dit gebied een aantal collectieve uitgaven en we kijken hierbij naar wat de taak van de gemeente is. We willen kijken naar de subsidie, uitgaven en kosten. Een uitkomst zou kunnen zijn dat maatschappelijk vastgoed wordt afgestoten.' De gemeente gaat echter niet massaal allerlei panden in de uitverkoop zetten. Schoonderwoerd: 'Ik verwacht dat heel veel maatschappelijk vastgoed een bijdrage levert aan de maatschappelijke effecten, maar soms gebeurt dit nog niet helemaal in verhouding.'