Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 juli 2015

Korter werken voor oudere ambtenaren

KAAG EN BRAASSEM – De gemeenteambtenaren kunnen vanaf hun zestigste korter gaan werken en behouden hierbij gedeeltelijk hun salaris van die uren dat ze niet meer werken. Het geld dat de gemeente dan wél bespaart wordt gestopt in het in dienst nemen van jongeren en mensen met een beperking.

Dus waar alle inwoners van Nederland minimaal tot hun 67ste en waarschijnlijk nog vele jaren langer moeten doorwerken, kunnen de ambtenaren het al op hun 60ste rustiger aan doen? Wethouder Harry van Schooten reageert hier op: 'Dit is een CAO-afspraak van alle gemeenten. De oudere medewerker willen we langer hier houden, maar met een bepaalde voorziening zodat ze minder kunnen werken. Tegelijkertijd krijgen jongeren eerder een kans en kunnen zij begeleid worden door die oudere medewerker. Er is geen sprake van dat ambtenaren eerder met pensioen gaan.'