Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 juli 2015

Plannen voor tuincentrum

ROELOFARENDSVEEN – Er komt mogelijk een tuincentrum aan het Hazenpad 1. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om het ontwerpbestemmingsplan hiervoor ter inzage te leggen. Dit perceel maakt onderdeel uit van het glastuinbouw-gebied Geestweg - Floraweg. Maar dit stuk grond wordt al jaren niet meer gebruikt ten behoeve van glastuinbouw of andere agrarische doeleinden. Bovendien is het gebiedje te klein om gebruikt te worden voor een modern en duurzaam glastuinbouwbedrijf. Daarom wil de eigenaar hier een tuincentrum neerzetten. Ook de gemeenteraad ziet dit plan wel zitten, zo bleek onlangs bij politieke besprekingen. Inwoners kunnen de komende weken het ontwerpbestemmingsplan inzien en hierover hun opmerkingen plaatsen.

Maar mag er wel een tuincentrum komen in het glastuinbouwgebied? Een gemeentelijk woordvoerder laat hierover weten: 'Binnen het bestemmingsplan Geestweg en Floraweg zijn mogelijkheden gegeven voor glastuinbouwgelieerde en recreatieve faciliteiten op percelen zoals dat van Hazenpad 1 (restpercelen). Dit is besproken en akkoord bevonden door de Provincie (Zuid-Holland, JD), maar past eigenlijk niet in het provinciale beleid dat alleen maar glastuinbouw toestaat.' De woorvoerder vervolgt: 'Regionaal hebben we geen afspraken over type bedrijvigheid binnen glastuinbouwgebieden. Wel zijn we lid van Greenport Aalsmeer, waarvan de gemeenteraad de Ruimtelijke Visie heeft vastgesteld. In die visie staat, dat het gebied bestemd blijft voor de glastuinbouw, maar dat er wel mogelijkheden zijn voor bedrijven die de glastuinbouw kunnen ondersteunen.'