Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 juli 2015

Stek in de plus

LISSE – Woningbouwcorporatie Stek heeft het afgelopen jaar een goed resultaat behaald. Van winst wil Al niet spreken, maar het jaar 2014 is 'positief afgerond met 5 miljoen euro'. Dit heeft meerdere oorzaken. Zo zijn er een aantal bouwprojecten, die vorig jaar niet hebben plaatsgevonden of zijn afgerond. Dan gaat het onder meer om de Michiel de Ruyterstraat in Hillegom, Uitermeer in Lisse en Hooghkamer in Voorhout.

Maar ook zijn de kosten van Stek sterk teruggelopen. Gaf de woningbouwcorporatie in 2011 nog 10 miljoen euro uit; vorig jaar was dat nog 'maar' zes miljoen euro. Redenen voor deze kostenbesparingen zijn aankoopvoordelen bij aannemers, het btw-voordeel van 6% bij onderhoud aan de woningen en het feit dat Stek vorig jaar geen vennootschapsbelasting hoefde te betalen. Ook heeft de woningbouwcorporatie in 2014 maar liefst 44 woningen verkocht.

Al wil de kosten laag houden. Daarom gaat Stek ook een nieuw soort contracten afsluiten met aannemers, waarbij de aannemers niet alleen verantwoordelijk worden voor het ontwerp en de bouw van de Stek-woningen, maar ook voor het onderhoud van diezelfde woningen voor de eerstvolgende vijftien jaren. Dit moet zorgen voor minder onderhoudskosten voor Stek.