Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 juli 2015

Verontwaardigde ondernemers richten actiegroep op

TEYLINGEN - Een groepje ondernemers heeft de actiegroep Vrije Ondernemers Teylingen (VOT) opgericht. Zij strijden tegen de invoering van een ondernemersfonds. Woordvoerder Nicolet van Steijn laat weten, dat de VOT wil dat de Teylingen Ondernemers Vereniging (TOV) stopt met de initiatieven om zo'n ondernemersfonds op te richten.
 
Volgens de actiegroep zijn veel TOV-leden niet blij met de manier waarop de ondernemersvereniging hier mee bezig is. Het overgrote deel van de verontwaardigde ondernemers is lid van de TOV. Zij willen niet, dat de gemeenteraad in oktober van dit jaar al de keuze voorgelegd krijgt of ondernemers vanaf komend jaar een forse OZB-verhoging moeten betalen. Dan gaat het om eigenaren en gebruikers van onroerend goed, dat voornamelijk voor bedrijfsactiviteiten wordt gebruikt. De VOT-leden vrezen dat het OZB-tarief voor hen met 20% zal stijgen, zodat het ondernemersfonds per jaar een bedrag van een kwart miljoen euro kan opstrijken.
 
De agrariërs en ondernemers die actief zijn in de recreatie kunnen mogelijk (een deel van) hun extra OZB-heffing terug krijgen. Maar dat is volgens de verontwaardigde ondernemers niet genoeg. Liever ziet de VOT, dat er wél een ondernemersfonds komt, maar dan moet het op een andere manier ingevoerd worden. Het geld dat door de eigenaren en gebruikers van onroerend goed betaald wordt in een bepaalde dorpskern, moet dan ook alleen maar voor dat dorp bestemd zijn. De VOT bestaat op dit moment uit een 'stuurgroep' van twaalf personen, maar volgens hen zijn 150 leden van de TOV boos op het TOV-bestuur. Meedoen kan nog; voor meer informatie: info@voteylingen.nl.