Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 september 2015

Raadsleden willen niet wachten

LISSE - Veel politici willen niet wachten tot mei volgend jaar, totdat duidelijk wordt hoeveel geld de gemeente kwijt is aan de inkoop voor de Jeugdhulp. Wethouder Evert Jan Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie) liet woensdag 2 mei weten, dat het nog driekwart jaar zou duren voordat alle cijfers bekend zouden zijn. Maar dat was voor veel leden van de commissie Maatschappij en Financiën onacceptabel.
Commissielid Hans Boekestein (Nieuw Lisse) stelde ronduit: 'Ik moet niet het verhaal horen dat ik de cijfers pas in mei hoor, want dan kun je niet meer bijsturen. Ik maak me grote zorgen over dit antwoord!' Fractievoorzitter Jeanet van der Laan (D66) was het hier mee eens: 'We vinden het te lang duren als we tot mei moeten wachten.' Geconfronteerd met deze kritiek van de coalitiepartijen, bond Nieuwenhuis in. Hij wees er op, dat de financiële cijfers over het eerste jaar al in november bekend worden.