Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 september 2015

Column

Regenboog

Het politieke jaar is weer begonnen, waarde columnlezer en we kunnen ons verheugen op veel nieuwe ontwikkelingen en proefballonnetjes. Het spits wordt hierbij afgebeten door Gino Wesselman van D66 die het college oproept om op 11 oktober een Regenboogvlag te laten wapperen. Hiermee gaat de gemeente volgens Gino 'de sociale acceptatie van homo's, lesbiennes en biseksuelen bevorderen'.

Want zondag 11 oktober is namelijk de nationale 'Coming-Outdag'. Dan mag iedere homoseksueel die in de kast zit, er ook daadwerkelijk voor uitkomen, dat hij/zij op personen van hetzelfde geslacht valt. En Gino vindt dat een goede zaak. Daar heeft hij ook gelijk in, want het is haast onvoorstelbaar om je leven lang een leugen te moeten leven. Stelt u zich eens voor, dat u een leven lang er niet voor uit mag komen, dat u als vrouw op mannen valt of dat u als man op vrouwen valt. Dat u als man dus uw leven lang met mannen moet zoenen 'omdat het zo hoort'. Deze gevoelens hebben homoseksuelen die zich hier nog niet over hebben geuit, namelijk ook. Alleen geldt voor hen natuurlijk dat ze op mensen van hetzelfde geslacht vallen en niet, zoals de meeste inwoners van onze gemeente, op mensen van de andere sekse.

Dus; prima dat Gino met dit initiatief komt. Maar wat is het dan ook weer jammer, dat hij zijn eigen initiatief direct weer ondermijnt. Hij wil, samen met de andere fractiegenoten van zijn partij, dus heel graag dat de Regenboogvlag bij het gemeentehuis gaat wapperen op 11 oktober. Maar volgens Gino mag dat ook wel een dagje eerder of later, omdat 11 oktober een zondag is. En daar schiet Gino uit de bocht, waarde columnlezer. De gedachte achter 'Coming-Outdag' is juist, dat heel Nederland op één dag vol komt te hangen met Regenboogvlaggen en dus moet die vlag juist op 11 oktober fier wapperen. Door al van tevoren akkoord te gaan met het laten wapperen van de Regenboogvlag op een andere dag, riekt dit D66-voorstel van Gino opeens wel heel erg naar politiek opportunisme.

Joep Derksen