Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 september 2015

Extra woningen bij monument

NIEUWE WETERING – Het college van burgemeester en wethouders heeft er wel oren naar dat vier nieuwe woningen worden geplaatst in en bij het gemeentelijk monument aan de Achterweg 2. Op die manier kan de renovatie van het monument ook door de eigenaar van dat monument betaald worden.

Wethouder Harry van Schooten stelt: 'De gemeente zal eisen dat de woningen passen bij het gemeentelijk monument. De commissie Ruimtelijke Kwaliteit geeft hierbij een heel dwingend en dringend advies.' Nou is het in Nederland wel eens voorgekomen, dat tijdens dit soort bouwwerkzaamheden een kraanmachine per ongeluk expres tegen een draagmuur van het monument rijdt. Hoe houdt de gemeente in de gaten, dat dit hier niet gebeurd? Wethouder Harry van Schooten verwacht niet, dat zoiets hier zal gebeuren en reageert: 'Als er zaken gebeuren die leiden tot schade aan het monument, hebben we de gemeentelijke handhaving die daar optreedt.'