Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 september 2015

Heerlijk eten en bingo spelen voor 65-plussers

LEIDEN – Met het langer worden van de nachten beseffen steeds meer senioren hoe fijn het is om een partner naast zich te hebben. Maar er zijn ook duizenden 65-plussers voor wie de eenzaamheid om de hoek komt kijken. Dit probleem gaat Shengli Huang, eigenaar van Restaurant Luxor, aan het hart en daarom onderneemt hij actie.

Enkele maanden geleden bezochten de leden van het Ouderenkoor van de Volle Evangelie Gemeente van Leiden e.o. het restaurant. In gesprek met de eigenaar kwam al gauw het idee boven om een bingoavond te organiseren voor senioren, die geen grote vriendenschare om zich heen hebben.

Shengli zet zich hier vol passie voor in. 'Ik heb een Chinese achtergrond en daar is het heel gewoon om je eigen ouders in huis te nemen en voor hen te zorgen. Hier in Nederland gebeurt dat niet of nauwelijks; kinderen zijn te druk met hun eigen gezinnen en banen en hierdoor dreigt eenzaamheid voor de senioren. Daarom wilde ik iets doen, om deze senioren een geweldige middag te laten beleven.'

Het initiatief werd direct opgepakt door de koorleden. Bob van Vliet laat weten: 'We willen mensen een aangename namiddag bezorgen. Ik ben zelf ook wat ouder en heb in de familiekring vaak te maken gehad met het betrekkelijke isolement van ouderen. Je ziet mensen opfleuren wanneer ze onder de mensen zijn. Vaak hebben ze nog nooit een stap in Luxor gezet. Ze gaan echt een dagje uit en dat gun je elkaar van harte.' Wij zorgen er voor, dat ze een gezellige avond hebben. Bovendien hebben we het betaalbaar gemaakt, omdat veel ouderen krap bij kas zijn.'

Op dinsdag 27 oktober, van 15:30 uur tot 18:30 uur, zijn alle 65-plussers die zin hebben in onder meer bingo, een live optreden van Christelijk seniorenkoor Sion en een heerlijk uitgebreid Luxor buffet-diner van harte welkom. Voor dit alles is de prijs slechts 12,50 euro en zijn er bovendien nog veel mooie prijzen te winnen. Reserveren kan bij: Bob van Vliet (06 2097 9559) of Carolla Supono (06 1431 7298).