Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 september 2015

Hotels van Oranje is als cola met prik

JOEP DERKSEN

NOORDWIJK – De Hotels van Oranje vierde zondag 13 september het 30-jarig bestaan. Zo'n 150 gasten kwamen naar het hotel aan de Koningin Wilhelmina Boulevard, waar ze samen met de eigenaren Bram Mol en Charles de Boer het champagneglas hieven op nog eens dertig succesvolle jaren. Speciaal voor de gelegenheid waren Commissaris van de Koning Jaap Smit, burgemeester Jan Rijpstra en Hans de Boer, voorzitter VNO-NCW, naar Noordwijk gekomen om een toespraak te houden.

Aan het begin van de viering werden de gasten verwelkomd in 'het beste hotel van Nederland' door algemeen directeur Jaap Liethof. Na een korte toespraak liepen de gasten naar buiten om naast het beeld van Koningin Wilhelmina de ceremonie protocolaire mee te maken. Er waren enkel lovende woorden van de drie sprekers Smit, Hans de Boer en Rijpstra. De Commissaris van de Koning loofde het feit, dat het hotel Noordwijk presenteert als middelpunt van London, Amsterdam en Den Haag. Volgens hem waren Mol en De Boer voorbeelden van ondernemers die 'groots denken' en ook Noordwijk heeft bestuurders nodig die dat doen en 'dingen op een zorgvuldige manier mogelijk maken'. Smit refereerde ook naar de bouwplannen van Hotels van Oranje: 'Dat heeft tot enige discussie geleid. Nu wordt over een definitief plan gesproken en ik heb begrepen, dat het licht vrijwel op groen staat en dat de vergunningverlening midden 2016 wordt verwacht.'

Hans de Boer vergeleek Hotels van Oranje met een fles cola met prik. 'Cola met prik is een pittig drankje. Maar zonder prik is het een laf drankje dat door jongeren weggesmeten wordt en waar alleen ouderen nog een paar dagen aan lebberen. Heren Mol en De Boer: jullie hebben de prik er in gehouden!' Hij waarschuwde tegen stilstand van de ontwikkelingen in Noordwijk. Deze mening werd gedeeld door de burgemeester. Hij wees er op, dat de gemeenteraad vergaande besluiten moet gaan nemen over niet alleen de toekomst van de KW Boulevard, maar ook van de Grent en het Gat van Palace. 'Dé blauwdruk bestaat niet. Je moet discussies voeren en op een gegeven moment een besluit nemen. Niets doen en stil zitten hoort niet bij ons.' De burgemeester beloofde dat hij binnenkort het erespeldje 'De zilveren vuurtoren' zal uitreiken.

Bram Mol dankte de drie sprekers voor hun lovende woorden en vertrouwen in Hotels van Oranje. En voegde er schalks aan toe: 'Dat is begrijpelijk, want je zult maar zo'n kroonjuweel in je gemeente hebben!' Ook na dertig jaar blijft het ondernemersechtpaar ambitieus, zo bleek uit de woorden van Mol: 'We zullen onze vleugels de komende jaren nog verder uitslaan!'