Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 september 2015

Twijfels over woonfunctie Watertoren

NOORDWIJK – Het CDA heeft grote twijfels over de plannen om de Watertoren te laten bewonen. De fractie is naar de plek zelf gegaan en de politici spraken met de betrokkenen Jorrit Kuijpers, Frans van Houten, Leen den Hollander en Cor Barnhoorn.

Jaren geleden schreef de gemeente een prijsvraag uit voor een initiatiefnemer die wat met de Watertoren wilde doen. Ben Akkerhuis mocht vervolgens zijn plannen ontwikkelen en eerder dit jaar presenteerde hij die plannen aan de gemeenteraadsleden. In eerste instantie waren de politici onder de indruk, zo geeft raadslid Lenie Zoetendaal toe: 'Bij de prachtige presentatie van het creatieve plan van de heer Akkerhuis werd de maquette getoond.' Maar nu vindt Zoetendaal, dat er wel wat op die maquette af te dingen is.

Ze stelt: 'De maquette was getekend zonder relatie met de omgeving: ofwel geïsoleerd, zonder enige context. Ter plekke zie je pas wat de werkelijke situatie is.' Zoetendaal licht toe: 'Ten zuiden ligt de Watertoren slechts twee meter van de erfgrens en ten westen ligt hij zelfs acht meter hoger dan de straat (Van Hardenbroekweg). Daar zouden volgens het bouwplan twee garages komen en erboven (woonkamer) ramen in de watertoren. Deze ramen zouden dan direct uitkijken op en in de woon- en slaapkamers van de woningen in de straat.'

Het CDA stelt vragen aan het college en wil onder meer weten of het mogelijk is om de eerder gedane prijsvraag in te trekken. Het college van burgemeester en wethouders heeft enkele weken de tijd om te reageren.