Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 september 2015

Chauffeurs voor buurtbus gezocht

JOEP DERKSEN

KAAG EN BRAASSEM – Busmaatschappij Arriva stopt na anderhalf jaar met de buslijn 184. Tellingen wezen uit, dat er niet genoeg mensen gebruik maken van deze vorm van vervoer. In een laatste poging hoopt de werkgroep Verkeer en Veiligheid van dorpsraad Rondom de Plassen Arriva op andere gedachten te brengen. En als dat niet lukt, moet er maar een buurtbus komen.

Maar die pogingen hebben vooralsnog tot niets geleid. De werkgroep opperde om lijn 182 via een lus te laten rijden via Langeraar en Papenveer, waarbij die lijn tussen Leiderdorp en de Kruisweg een snelbus zou worden. Arriva zag echter niets in dit plan. Wel stelde de vervoersmaatschappij voor om een belbus op te zetten, die na een telefoontje komt voorrijden om de betreffende persson te vervoeren naar 'de Vlinder' in Ter Aar.

De leden van de werkgroep vinden dat echter 'de slechtst denkbare optie, omdat wij denken dat hier weinig tot geen gebruik van gemaakt zal gaan worden'. Volgens hen zal dit er toe leiden, dat er uiteindelijk helemaal geen openbaar vervoer meer door Papenveer en Langeraar zal gaan. Nu komt de werkgroep met het plan om een buurtbus (een deel van) de route van buslijn 184 te laten rijden. Enthousiast stellen de initiatiefnemers: 'Het zou ook een route kunnen zijn die de oude gemeente Ter Aar met natuurlijk Langeraar en Papenveer verbindt met Nieuwkoop. Arriva zal voor het onderhoud zorgen en de opleiding regelen. En de provincie heeft nog ergens een potje om wat andere kosten te dekken.' Het enige wat er nu nog ontbreekt zijn mensen die vrijwillig de taak van chauffeur van de buurtbus op zich gaan nemen. Wie dat wil doen, kan een email sturen naar:  vv@rondomdeplassen.nl.