Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 oktober 2015

Pas boetes na waarschuwingen

JOEP DERKSEN

LISSE – De boa's (bestuurlijke opsporingsambtenaren, JD) worden de laatste weken regelmatig geconfronteerd met foutparkerende inwoners die hen in hun gezichten uitlachen. Dat komt door een uitspraak van wethouder Evert Jan Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie), die eerder in een openbare vergadering liet weten dat de gemeente tot 1 januari 2016 geen bekeuringen uitdeelt voor verkeerd parkeren in de blauwe zone.

Dus op het moment dat de boa's mensen wijzen op het niet gebruiken van een blauwe kaart, of het te lang staan op een plek, leidt dat tot reacties die de boa's niet waarderen. Nieuwenhuis lichtte donderdag 15 oktober tijdens de vergadering van de commissie Ruimte en Infrastructuur toe: 'Mensen zeggen: “Jij mag mij toch niet bekeuren, omdat de wethouder dat heeft gezegd”.' En dat was niet de bedoeling van de woorden van de wethouder, zo liet hij weten. 'Het is prima om niet te bekeuren tot 1 januari, maar niet als er sprake is van een uitdagende situatie. Iemand met goede bedoelingen zal voor 31 december 2015 geen bekeuring krijgen in Lisse. Maar als iemand een keer gewaarschuwd is en hij doet het nog een keer, mag deze persoon beboet worden.'