Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 november 2015

Kunst door mannen in Galerie Het RAAM

HILLEGOM – Het creëren van kunst is niet alleen een exclusief gebeuren van vrouwen. Wie namen moet opsommen van de meest beroemde kunstenaars, komt toch al gauw uit bij namen als 'Rembrandt van Rijn' en 'Vincent van Gogh'. Van 29 november tot en met 15 december exposeren vier kunstenaars hun werken in Galerie Het RAAM. 
 
Franklin Meijer staat bekend om zijn fraaie aquarellen over de natuur en bijzondere luchten. Maar ook maakt hij schilderijen met acrylverf. Hij schildert alsof hij door de zoeker van een fototoestel met groothoeklens kijkt. Zijn schilderijen hebben vaak afwijkende afmetingen, waarbij water, land en lucht op natuurlijke wijze in elkaar overgaan. Het leven van Gerard Tamis (80) staat in het teken van de kunst. Nog elke dag werkt hij met veel plezier aan nieuwe schilderijen of tekeningen. Hij houdt ervan om in detail te werken. Zij werken zijn nog steeds vitaal en enthousiast en hij maakt bijna iedere dag een tekening.

De geboren Zweed Thod Karlson doet het als kunstenaar weer heel anders; hij haalt de kunst uit zijn achtertuin en zaagt van bomen en takjes dunne plakjes af. Dan groepeert hij die plakjes op organische wijze en creëert van het geheel een kunstwerk. Op jeugdige leeftijd ontdekte hij de mogelijkheden om met hout te werken en met hoeveel plezier je creatief hieraan vorm kan geven. Hij maakt gebruik van simpele vormgevingen, waaruit een krachtig, puur en speels effect voortkomt. In de jaren '70 van de vorige eeuw begon Gerard Heijmen met het ontwerpen en vervaardiging van kleinmeubelen en sieraden. In de jaren '80 is hij bezig geweest als ontwerper en glasblazer. Daarna maakte hij de overstap naar ontwerper van computer software. Sinds 2004 werkt Gerard Heijmen als glaskunstenaar, maar ontwerpt en vervaardigt hij ook Led-verlichting. Door de jaren heen had hij talloze exposities in Nederland en Frankrijk. 

Nu zijn een aantal van zijn schitterende sieraden te zien in drie vitrines in Hillegom tijdens de expositie MANNENWERK in Het RAAM. De expositie is uiteraard ook heel leuk voor vrouwen! De expositie wordt zondag 29 november om 15:00 uur geopend door voorzitter Peter Nieuwendijk.